Over Ateljee Ozee

Wat kan je verwachten?

Ateljée Ozée is een sfeervol, creatief werkatelier waar je onder vriendelijke begeleiding met een gecertificeerde ArtClay Mentor (instructrice), in de cursus je eigen zilverjuweel maakt, en dit binnen zeer korte tijd.

Volgens eigen inspiratie of naar voorhanden zijnde voorbeelden, kneed, versnijd en polijst je je eigen puur zilveren oorbellen, hanger, bedeltje, armband of ring. Belangrijk is dat je hiervoor helemaal geen voorkennis hoeft te hebben (zoals vooropleiding edelsmeedkunst of juweelontwerp), alle hulp wordt je hiervoor geboden. Zelfs de meest onhandige “Harry’s / Hariettes” worden keien in zilverklei.

De mentor bakt je juweel op maximum een half uurtje af in een daarvoor geschikte oven, op min. 650°C tot max. 800°C. Ondertussen wordt er wat bijgepraat, lekkernijen verorberd en een drankje gedronken, of je kan de extra tijd benutten om een tweede juweel te maken. Na afloop zorgt de mentor ervoor dat je met uiterste trots, je zilverjuweel onmiddellijk kan dragen of iemand ermee kan plezieren. Tot slot krijg je nog een geschenkje mee en bieden we je de mogelijkheid hangers, kettingen, cadeaubonnen en geschenkverpakkingen aan te kopen, zonder enige verplichting weliswaar.

 

WAT BETEKENT EEN KUNST-WORKSHOP IN KNEEDBAAR ZILVER ?

De bedoeling is dat je “unieke” sieraden maakt (onder begeleiding) die je onmiddellijk kan dragen of als cadeau schenken. Of je wenst op een ontspannen wijze tijd met jezelf door te brengen (“ME-TIME”)

Het kan ook zijn dat je er sierlijk mooi wil uitzien met een zelf gemaakt zilverjuweel, of omdat je iemand iets héél persoonlijk wil schenken. Hiervoor gaan we dan aan de slag met kneedbaar zilver, ook genaamd zilverklei. We beginnen met een korte inleiding en demonstratie. Vervolgens bekijken we aan de hand van enige voorbeelden, enkele unieke ontwerpen. Je kan dan kiezen om een eigen ontwerp uit te werken of te werken naar de getoonde voorbeelden.

Eerst ga je aan de slag met oefenklei. Daarna vlieg je er meteen in met 10 gram zilverklei, je tools, je mallen of structuur matjes. Je maakt een hanger, oorbellen, bedeltjes,… of voor de gevorderde workshopper een ring, armband, enz… Dit door eerst de zilverklei te kneden, uit te rollen, daarna te moduleren en vorm te geven, en vervolgens te laten drogen. Het aantal variaties op deze prachtige zilverjuwelen is eindeloos.

Na het drogen, vijl je het werkstuk en schuur je het fijn. Nu is je creatie klaar om in de keramische oven te worden geplaatst en te worden gebakken op circa 800°C, (de perfecte temperatuur om een 99,9% zilver sieraad te bekomen). Nog even polijsten, en je bent de trotse ontwerper/bezitter van een uniek, prachtig zilveren juweel, en dit reeds na circa 3,5 uurtjes ontspannen bezig te zijn geweest.