Zilverklei

WAT IS KNEEDBAAR ZILVER ?   

Kneedbaar zilver of zilverklei is een leuk, prachtig product, met oneindig veel mogelijkheden.

Iedereen, man of vrouw, kan er onmiddellijk mee aan de slag, vanwege zijn hoge plasticiteit en het gemak waarmee er vormen mee kunnen gemaakt worden. Strakke, gladde of aparte vormen, met of zonder decoratie, alles is mogelijk, zelfs kleine figuurtjes.

ArtClay zilverklei is een ultra fijn zilverpoeder afkomstig uit Japan, gemengd met niet-toxisch organisch bindmiddel en water. Deze klei is zoals elke klei totaal niet giftig en allergie/nikkel vrij. Het gevoel en de werkwijze zijn identiek aan eender welke gewone klei. De zilverklei heeft een hoger zilvergehalte dan het zilver dat de meesten onder ons kennen. Vandaar dat deze zilverklei het keurmerk 999 mag dragen. Dit betekent dat er tenminste 999 delen van de 1000, uit zilver bestaan. Bij b.v. sterling zilver is dat 925. Na verhitting in de keramische oven wordt deze klei tot echt 99,9% zuiver zilver omgevormd.

Het water is verdampt en het organisch bindmiddel verbrand. De microscopische zilverstofdeeltjes smelten volledig in elkaar tot één compact stuk zilver.

BELANGRIJK !

ArtClay zilver is dus 99,9% puur zilver in tegenstelling tot sommige andere zilverstofdeeltjes. Zoals b.v. sterling zilver (zilver 925) bevat 92,5% fijn zilver en 7,5% toegevoegde metalen, waaronder nikkel. Sommige mensen kunnen hierop reageren. Bij ArtClay zilver is de kans op allergische reacties zo goed als nihil.

BESLUIT: WAAROM BIJ ATELJEE OZEE PASSEREN ?

Omdat het een unieke en originele ervaring is. Bij Ateljée Ozée een workshop volgen is een zalige, ontspannen beleving, waar je vooral in een rustige, gezellige sfeer je “eigen” creatieve persoonlijkheid leert ontdekken en ontplooien. (Waar je misschien zelfs het bestaan niet van had vermoed). De glimlach verschijnt na enkele uurtjes ontspannen, met een verassend en prachtig resultaat tot gevolg. Dat smaakt naar meer!

De passie is geboren! Durven… Doen…Creëren !!!

Welkom bij Ateljée Ozée.